Тазгодишният Laver Cup ще остане завинаги в историята на тениса,

...
 Тазгодишният Laver Cup ще остане завинаги в историята на тениса,
Коментари Харесай

Потвърдено: Политически причини са попречили на Медведев да играе на Laver Cup

 Тазгодишният Laver Cup ще остане вечно в историята на тениса, откакто именитият Роджър Федерер реши да приключи кариерата си по време на отборната конкуренция. 20-кратният първенец от Шлема мина през серии от интервенции на коляното през последните две години и реши, че тялото му към този момент не е в положение да се състезава на най-високото равнище, а Маестрото беше изпратен на подобаваща гала в лондонската зала " O2 Arena ". Турнирът пък за поредна година събра най-хубавите играчи от Европа и останалата част на света, само че несъмнено отсъствието на Даниил Медведев и Андрей Рубльов породи своите подозрения. Това се дължи на решението на Уимбълдън да не позволява руснаци до присъединяване в тазгодишното издание на надпреварата, което значително демонстрира, че едва ли двамата тенисисти са били изключително мечтани посетители във Англия и този път.

Самият Рубльов разкри, че Медведев е имал покана за Laver Cup, само че тогава английското държавно управление е дало явен намек, че нещата няма да проработят. Бившият номер едно пък удостовери думите на своя съотечественик, като съобщи по какъв начин не е желал да играе, с цел да не основава проблеми с наличието си и също по този начин призна, че не е разполагал с виза за влизане в Обединеното кралство и се е страхувал по какъв начин вероятно въобще няма да получи такава.

Daniil Medvedev insists that he did not want to create any problems for anyone as he was not invited to compete at the Laver Cup
— FirstSportz (@SportzFirst)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР